Nederlands -  English -  Français

Biografie

luc

Luc De Raedemaeker
°1971

Lievelingsbier:
oude Orval en Great Divide Titan Ipa


Bier & leven:

'Als je dan toch moet eten en drinken, kan je het beter goed doen'. Een belangrijk levensmotto dat ik van thuis uit heb meegekregen. Geboren en getogen in het Brusselse, leerde ik al snel de geneugten van de Zennevallei appreciëren: de geuze en de lambiek

Tijdens mijn studentenjaren was ik in de weekends barman in een herberg gespecialiseerd in artisanale bieren. Ik haalde daarna een diploma wijnsommelier. De juiste wijn bij het juiste gerecht? No problem, maar mijn grote passie gaat toch uit naar bier en de heerlijke combinaties van artisanaal bier en eten. Intussen kan ik me als geoefende hobbykok aardig behelpen in de keuken en probeer ik mijn kunde door te geven aan mijn twee dochters.

Bier & passie:
Wij zouden als Belgen best wel wat trotser mogen zijn op onze bieren. Het zijn immers bijzonder hoogwaardige producten. Graag wil ik bier op een hoger 'cultureel niveau' tillen, zonder te vervallen in het elitarisme waarin de wijnwereld zich wel eens verliest.

BIER verdient haar plaats aan de gastronomische tafel. Als lid van Zythos, Pint, CAMRA, het Antwerps Bier College en houder van het diploma Bierkenner en BSB serveerkunst van de bieren beschouw ik het als mijn missie om bier de status te geven die het verdient..

BIERinhuis, dat zijn artisanale bieren in hart en nieren
BIERinhuis, dat is proeven en genieten.
BIERinhuis, dat is een verhaal dat smaakt.